Εγκαίνια διαγνωστικού κέντρου ΕΥΗΝΩΡ ΙΑΕ

Το Σάββατο 11/10/2014 εγκαινιάστηκε στο Γιαννούζι Αγρινίου  το  υπερσύγχρονο Διαγνωστικό Εργαστήριο ΕΥΗΝΩΡ που παρέχει στους πολίτες του νομού Αιτωλοακαρνανίας αλλά και των όμορων νομών τη δυνατότητα απολαβής υψηλών υπηρεσιών πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας. 

Η τελετή πραγματοποιήθηκε από τον  Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας σεβασμιότατο κ. Κοσμά.

Έγινε πραγματικότητα ένα όραμα και όνειρο του αείμνηστου ιατρού Ανδρέα Καραγκούνη, να αποκτήσει επιτέλους ο τόπος το αυτονόητο.

Δηλαδή νέα, υψηλή τεχνολογία και μεγάλη γκάμα εξειδικευμένων  απεικονιστικών και εργαστηριακών εξετάσεων,  που μόνο σε ελάχιστα κέντρα των Αθηνών γίνονταν μέχρι σήμερα, αφού είναι το μοναδικό,  πλήρως ψηφιακό, κέντρο που σημαίνει  ότι  διαθέτει τα πιο καινούργια μηχανήματα, για ακριβή απεικόνιση, με  την χαμηλότερη ακτινοβολία.

Περισσότεροι από 3.000 πολίτες και η ιατρική κοινότητα του νομού της Αιτωλοακαρνανίας παρευρεθήκαν και τίμησαν με την παρουσία τους τα εγκαίνια ενώ σύντομους χαιρετισμούς απεύθυναν ο Δήμαρχος Αγρινίου κος Γεώργιος Παπαναστασίου, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας  κος Παναγιώτης Τσιχριτζής, ο Καθηγητής Χειρουργικής – Διευθυντής 1ης προπαιδευτικής χειρουργικής κλινικής Πανεπιστημίου Αθηνών και αναπληρωτής πρύτανης Ιατρικής Σχολής Αθηνών κος Γεώργιος Ζωγράφος(ο οποίος και εγκαινίασε το έργο), καθώς και ο Πρόεδρος του ΕΥΗΝΩΡ, οικονομολόγος, με εξειδίκευση στα οικονομικά της Υγείας, κος Μάριος Καραγκούνης.

Την τελετή τίμησαν με την παρουσία τους ο πρώην πρόεδρος Πρυτάνεων Ελλάδος και πρώην Πρύτανης του Παντείου Πανεπιστημίου Αθηνών καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου κος Παναγιώτης Τσίρης, ο Ομότιμος Καθηγητής Παθολογίας – Λοιμωξιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών κος Κορδόσης Θεόδωρος, ο ιατρός γυναικολόγος, Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών και Διευθύνων Σύμβουλος του μαιευτηρίου ΡΕΑ κος Βρυώνης Κοσμάς, ο Διευθυντής Καρδιολογικής Κλινικής του METROPOLITAN και αναπληρωτής καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών, κος Ρόκας Στυλιανός, ο Διευθυντής του Ακτινολογικού τμήματος Νοσοκομείου ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ και Διευθυντής Ιατρικής Υπηρεσίας κος Χαλαζονίτης Αθανάσιος, ο Διευθυντής Αγγειοχειρουργικής και Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών του Νοσοκομείου ΕΛΠΙΣ κος Φασουλάκης Μύρωνας, και ο πρώην Διευθυντής ΩΡΛ κος Κωνσταντόπουλος Δημήτριος.

Επίσης παρευρέθηκαν ο πρώην Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας ιατρός κος  Αντωνόπουλος Βασίλειος, ο πρώην Δήμαρχος και βουλευτής Λευκάδας κος Μαργέλης Σπυρίδων, ο Δήμαρχος Ακτίου-Βόνιτσας κος Αποστολάκης Γεώργιος ο Δήμαρχος Ξηρομέρου κος Γαλούνης Ερωτόκριτος, ο Διευθύνων Σύμβουλος της τράπεζας ΑΤΤΙΚΗΣ κος Μάναλης Γκίκας και ο πρώην αρχηγός της Εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου κος Στέλιος Μανωλάς.

Την ομάδα του Παναιτωλικού (όπου  αγωνίζονταν εκείνη την ώρα στην Κέρκυρα) εκπροσώπησαν ο Διευθύνων Σύμβουλος Γεράσιμος Μπελεβώνης, τα μέλη του Δ.Σ. Γιώργος Κωστακόπουλος και Θωμάς Σπύρου, καθώς επίσης και η ομάδα Κ20 με τον προπονητή Γιάννη Νταλακούρα.

Σύμφωνα με τον καθηγητή χειρουργικής κο Ζωγράφο το διαγνωστικό ΕΥΗΝΩΡ συνδυάζοντας την υψηλή τεχνολογία με την άρτια επιστημονική κατάρτιση συγκαταλέγεται μεταξύ των ελαχίστων διαγνωστικών εργαστηρίων σε πανελλαδικό επίπεδο που παρέχουν τόσο υψηλής ποιότητας υπηρεσίες υγείας.

Ο δήμαρχος Αγρινίου τόνισε  ότι εγκαινιάστηκε ένα «στολίδι επιστήμης» για την πόλη του Αγρινίου και έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην πραγμάτωση ενός οράματος του Ανδρέα Καραγκούνη ενώ ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αιτ/νιας αναφέρθηκε στην ανάγκη δημιουργίας και άλλων τέτοιων σημαντικών βημάτων προόδου για τον νομό μας.

Ο πρόεδρος της ΕΥΗΝΩΡ κος Μάριος Καραγκούνης δήλωσε ότι: «Η σημερινή μέρα είναι  πολύ σημαντική τους  πολίτες της Αιτωλοακαρνανίας, διότι έχουν πλέον την επιλογή να πραγματοποιήσουν στον τόπο τους, κάθε διαγνωστική εξέταση για την οποία κατέφευγαν ως σήμερα στα μεγαλύτερα αστικά κέντρα. Η ΕΥΗΝΩΡ, επένδυσε στον τομέα της υγείας, δημιουργώντας ένα νεόδμητο  κτήριο, με τα καλύτερα και πλέον σύγχρονα μηχανήματα της Ευρώπης. Πραγμάτωσε ένα Διαγνωστικό εργαστήριο , από τα ελάχιστα  σε όλη την Ελλάδα, ίσως και το μοναδικό, πλήρως ψηφιακό, για ακριβή απεικόνιση, με  την χαμηλότερη ακτινοβολία. Συμβεβλημένο με όλα τα ασφαλιστικά ταμεία το ΕΥΗΝΩΡ παρέχει υπηρεσίες ευρωπαϊκού επιπέδου σε όλη την Δυτική Ελλάδα».

Εγκαίνια Μονάδας Χρόνιας Αιμοκάθαρσης ΕΥΗΝΩΡ ΙΑΕ

Το απόγευμα της 9ης Δεκεμβρίου 2017, πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της Μονάδας Χρόνιας Αιμοκάθαρσης που λειτουργεί στο Ιατρικό Διαγνωστικό Κέντρο ΕΥΗΝΩΡ. Πρόκειται για την πιο σύγχρονη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού της Δυτικής Ελλάδος, όπου σ’ ένα χώρο 300 τ.μ., υπάρχουν:

1.      Δυναμικότητα 22 ασθενών/βάρδια με δυνατότητα διατήρησης 22 μηχανημάτων FRESENIUS MEDICAL CARE 5008S ONLINE.
2.      Ηλεκτροκίνητα κρεβάτια και πολυθρόνες αιμοκάθαρσης.
3.      Υπερσύγχρονο σύστημα επεξεργασίας νερού.
4.      Γεννήτρια που διασφαλίζει την ομαλή λειτουργία της μονάδας σε περίπτωση διακοπής ρεύματος.
5.      Προηγμένο σύστημα κλιματισμού, ατομικές τηλεοράσεις και internet stations.